Tavaszi felhők a Budai Vár fölött

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Tavaszi felhők a Budai Vár fölött

Feltöltve: 2015-03-13

Gryllus Vilmos évtizedek óta énekel, zenésít meg verseket kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Idén húsvét vasárnap a várban ad koncertet, a Húsvét a Budai Várban című rendezvényen. Megkérdeztük tőle, hogy a családjával ő hogyan ünnepel ilyenkor.

Szokott locsolóverset írni húsvét hétfőjére?

Régebben, amikor a fiam még iskolás volt, és járt locsolni, minden évben írtam neki egy új locsolóverset. Egyre emlékszem, mert akkor épp húsvét előtt eltörte a lábát, begipszelték, úgy mentünk locsolni. "Zöld erdőben jártam, eltörtem a lábam. Kék ibolya helyett csillagokat láttam…" Így kezdődött abban az évben a vers!

Hogyan zajlik önöknél a családi ünnep?

Húsvét vasárnap, mint mindenhova, hozzánk is ellátogat a nyuszi, és mindenfélét tojik a kertbe. De ennél fontosabb nálunk a nagyszombat, amikor együtt van az egész család, délután közös családi sétára indulunk, este együtt kóstoljuk meg a húsvéti sonkát. Ez így van, mióta az eszemet tudom.

Milyen dalokat ad elő a húsvét vasárnapi koncerten a várban?

Tavaszi dalokat játszom majd, Nemes Nagy Ágnestől a Tavaszi felhőket, Kányádi Sándortól a Somvirágot, Sarkady Sándortól a Gólyahírt, és még jó néhány olyan dalt, verset, amely a természet újjászületéséről szól. De szívesen eljátszom majd azokat a dalokat is, melyeket a közönség hallani szeretne éppen.

- Hol fog fellépni a közeljövőben, készül-e újabb lemez, újabb produkció?

Számos koncertre készülök a közeljövőben, hiszen mindjárt itt van a Költészet napja, április 11-én, József Attila születésnapján. Azon a hétvégén a Kalákával különböző helyeken négy koncertet is tartunk, amúgy meg éppen egy József Attila lemezt készítünk közösen, rajta lesznek a régi, ismert dalaink és az új szerzemények egyaránt. Április 12-én a gyerekeknek a Puskin moziban tartok majd a biciklizős dalaimból koncertet.

Varga Klára